Werkwijze

Neem contact op

“Allerlei zaken om over na te denken, een interieur komt niet zomaar tot de juiste sfeer”

Stappenplan naar een droominterieur

Heb je plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Dan is het verstandig om er zo snel mogelijk een interieurontwerper bij te betrekken. Bij een vroegtijdige samenwerking kunnen alle wel-doordachte keuzes nog gemaakt worden voor een stijl- en sfeervol interieurontwerp, waar de ontwerpen van Jette-interieur om bekend staan. We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we de wensen/eisen bespreken. Bij wederzijds goedvinden, maakt Jette-interieur een offerte voor de volgende stappen, of één of meerdere onderdelen hiervan.

Stap 1 | Intake

Er zullen tijdens deze stap ongetwijfeld vragen zijn. Het is tenslotte de eerste stap naar jullie ideale interieur. Als dit zo is, gaan we deze samen doornemen. De bedoeling is dat we zo snel mogelijk op hetzelfde spoor komen en ik op de hoogte ben van al jullie interieur-wensen en eisen zodat Jette-interieur jouw droominterieur kan verwezenlijken.

Stap 2 | Moodboard

Als uitgangspunt van ieder project maken we een moodboard. Hierin visualiseren we wat de stijl van het interieur wordt en welke kleuren en materialen we gaan gebruiken voor jullie project. Deze presenteren we tijdens het ‘voorlopig concept’ gesprek, dus leun achterover en laat het over je heen komen.

Stap 3 | 2D plattegrond

Indien de ruimte het toelaat, proberen we meerdere indelingsvoorstellen te laten zien. Je zal verrast zijn over welke mogelijkheden er zijn. Speelse of spannende indelingen waar jezelf niet aan gedacht zou hebben. Dus weer een moment om achterover te leunen en te genieten van wat er op papier is ontstaan om daarna je favoriete indeling te bepalen.

Stap 4 | Voorlopig concept

We bespreken hier of we nog op één lijn zitten. We doen het tenslotte samen. Daarom gaan we het moodboard en de indelingsvoorstellen bekijken. Verloopt alles volgens plan? Verloopt alles naar wens? Dan gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp. Wil je graag een aanpassing? Dan doen we dat in deze fase. Zijn we eruit? Dan gaan we door!

Stap 5 | Kleur- en materialenplan

In dit plan staan de kleuren en materialen voor de wanden, vloeren, meubels, raamdecoratie en accessoires centraal. Over de gebruikte kleuren en materialen wordt goed nagedacht. Deze bepalen de sfeer en hebben invloed op hoe je een ruimte ervaart. Jette-interieur kent leveranciers waar we de juiste en mooiste materialen voor je uitzoeken. Materialen die de sfeer in jouw huis vertalen naar jouw wensen. We laten je tijdens de eindpresentatie zoveel mogelijk stalen zien zodat er een goede impressie ontstaat van wat we in gedachten hebben voor jouw interieur.

Stap 6 | 3D visualisaties

Heel veel opdrachtgevers vinden het lastig om zich een beeld te vormen van hoe het er straks echt uit gaat zien. Daarom maakt Jette-interieur 3D visualisaties. Met toevoeging van kleur en materiaal wordt het 2D indelingsplan als het ware omhoog getrokken zodat er een duidelijke weergave van het gewenste interieur ontstaat.

Stap 7 | Het lichtplan

Het lichtplan is nu aan de beurt. Goede verlichting is onmisbaar in een interieur of bij een werkplek. Jette-interieur kijkt naar de juiste basisverlichting, functieverlichting, sfeerverlichting en eventueel accentverlichting. In het lichtplan zijn per ruimte de desbetreffende lichtpunten aangegeven met daarbij een afbeelding van een passend armatuur. Maar alles is natuurlijk nog bespreekbaar!

Stap 8 | Presentatie totaal interieurontwerp

Jette-interieur levert het totale interieurplan op middels een presentatie met stalen en een naslagwerk voor jou. De meubels, die ingetekend zijn, kunnen geleverd worden door ons of indien nodig, gemaakt worden. We kunnen gaan kijken bij diverse leveranciers naar de mogelijkheden voor meubels, vloer- en wandbekleding. Dit kunnen we ook doen voor losse vloerkleden, raambekleding, verlichting, keukens, badkamers en accessoires. Wij ‘waken’ ervoor dat alle kleuren en materialen mooi op elkaar zijn afgestemd.

Stap 9 | Realisatie

En dan komen we bij de realisatie wat best spannend voor jou is. Mogen wij jouw interieur leveren via één of meerdere goede leveranciers waarmee we samenwerken? Je bent verzekerd van kwaliteit, bovendien neemt Jette-interieur jou hier veel werk mee uit handen. Je hebt tenslotte genoeg andere dingen aan je hoofd met het project. 

En zullen wij dan ook de uitvoering regelen? Jette-interieur gaat als jouw personal shopper op pad voor de mooiste producten en accessoires. We zorgen ervoor dat alle betrokken partijen zoals stukadoor, schilder, behanger, vloerenlegger en interieurbouwer de gemaakte afspraken nakomen. 

En dan is het tijd om het plaatje af te maken met het stylen van de ruimte(s).

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!